call us icon
Домашно посещение на лекар и колко струва

Колко струва домашно посещение на лекар? Навярно повечето от вас са се сблъсквали с трудности при търсенето на лекари, които предлагат домашни посещения. Това не е учудващо, а само още един проблем в предоставянето на медицински услуги в България.

Общопрактикуващите доктори имат много пациенти с различни нужди, което може да е предпоставка за недостатъчно ресурси, за да се обърне внимание на всички хора. От друга страна домашните посещения, които извършват джипитата са с фиксирана дата и час, което не винаги задоволява нуждите на пациентите им.

По време на ковид пандемията секторът на личните прегледи по домовете претърпя не по-малко натоварване от болничните заведения. От тогава се наблюдава тенденцията някои хора да се ориентират към търсене на частни медицински услуги, включително домашни посещения на лекар.

По този начин пациентите се чувстват по-сигурни, че ще получат консултация от медицинско лице в кратък срок. Удобството от домашното посещение на лекар е ключово особено за трудноподвижни хора.

Как да получим най-качествената медицинска грижа

Много хора започват да осъзнават значимостта на частните медицински услуги. По една или друга причина, доверието в получаването на частна медицинска грижа се увеличава. Тази услуга най-често се избира от хора, които се грижат за възрастните си родители или имат малки деца. За тях е важно да получат качествена грижа без да се налага да чакат дълго време.

Частните медицински прегледи по домовете са много подходящи и за хора, които имат хронични заболявания. Те често се нуждаят от спешна медицинска консултация и нямат време да стигнат до лечебно заведение. В такива случаи могат да заявяват домашен преглед от лекар.

По този начин може да бъдете сигурни, че ще получите лекарска грижа. Това не винаги е така, когато се обърнете към джипито си и заявите домашно посещение. Повечето общопрактикуващи лекари извършват подобни прегледи само в определени дни и часове.

Ако имате нужда от консултация или преглед извън посоченото време за домашни посещения най-вероятно ще останете разочаровани, когато лекарят ви откаже. Разбира се, не можем да виним личните лекар, защото той отговаря за много пациенти и трябва да следва своя график.

Изборът на частно домашно посещение от лекар е решението ако искате да получите бърза лекарска грижа в дома си.

Колко струва домашно посещение на лекар

Много пъти използвахме думите частно посещение. Със сигурност това предизвиква много въпрос от сорта „Колко струва?“ и „Каква е цената на домашно посещение от лекар?“.

Поради разнообразието от нужди на пациентите и предлаганите услуги в сектора е трудно да посочим определени суми. Вместо това ще ви разясним факторите, от които зависи цената на домашните прегледи.

Разбира се, цената варира за различните градове в България, като както може да се досетите, цените в София са по-високи в сравнение с други градове. За това си има причина и тя е, че в столицата качеството на предлаганите медицински услуги или линейка София е най-високо за страната.

Следващият ценообразуващ фактор е квалификацията на специалиста, който искате да ви прегледа. Домашното посещение на медицинска сестра се заплаща най-ниско, след което следва преглед от общопрактикуващ лекар, а прегледа от специалист е услугата, която се заплаща най-високо.

Важно е да отбележим, че в посочените цени на повечето сайтове за домашни прегледи не са включени разходите за манипулации и консумативи. Това е така, защото те варират според състоянието на пациента.

Цената на домашните посещения от лекар може да зависи и от продължителността на прегледа. Разликата в цената между кратък преглед и по-дълъг преглед не е толкова осезаема и дори и да имате нужда от по-дълга лекарска консултация не трябва да се притесняват, че ще заплатите значително по-голяма сума.

Ако се интересувате по-подробно от предлаганите от нас цени за домашни прегледи може да се запознаете с тях като изберете „цени“ в нашето меню. При възникнали въпроси винаги може да се свържете с нас по посочения в сайта телефонен номер.