call us icon
Как да изберем частна линейка?

Внимавайте при избора на частни линейки. Избора ви може да застраши живота и здравето на вашите близки и любими хора.

Така както при такситата има „копърки“ и при частните линейки има т.нар. „копърки-линейки“. Те са навсякъде. Те имат разпръснати визитки навсякъде в болниците. Те ще ви предлагат услугата си във всяка една болница. Опасностите, които ви грозят при тях са по-страшни отколкото при копърките-таксита. При тях липсват контрол, санитарно-хигиенни условия, оборудване и лекари. Достатъчно е преди вас да са превозили заразно болен и да са забърсали кръвта с парцал.

Това може да доведе до сериозни последици за здравето. И това никой не го контролира. Вие просто няма как да знаете. При тях липсва и оборудване. Вие няма как да различите липсата му или ако има някакво, то е неработещо или прекалено старо. Тук отново няма хигиена на оборудването, дезинфекция и еднократни консумативи. Често еднократните консумативи биват измивани с вода и отново използвани. Доста често дори при коронавирус тестове не се дезинфекцират колите, а персонала не сменя ръкавиците си.

Ще ви излъжат и че имат лекар, а в най-добрия случай ще се окаже санитар. Те ще са мили и любезни, ще ви обещаят всичко, докато не се случи нещо в линейката и тогава никой не носи отговорност за пострадалия, а да не говорим за летален изход или сериозни последици. Така както копърките там отговорността е абсолютно размита и няма кой да я поеме.

Там няма фирма, няма собственик, няма отговорност. Линейката се води на физическо лице, шофьора е без договор, други ако има и те са без договор. Как ще ги откриете? Фрапантен е случая, в който две линейки вечерно време стоят в двора на къща в един от крайните софийски квартали и около тях се разхождат прасета.

Друг случай на пострадал в такава линейка е след настъпване на усложнение в линейката и смърт, човека е изхвърлен на улицата като чувал с картофи в близост до една от водещите болници. До момента няма открити виновни, независимо, че камерите са заснели деянието.

Нашите препоръки как да изберете истинска частна линейка:

1. Не се доверявайте на визитките и препоръките на персонала в болниците. Те в повечето случаи ще вземат комисионна от копърките-линейки. Направете собствено проучване и собствен избор. Реално съществуват само две фирми, които са истински и на които можете да се доверите. Едната от тях сме ние, но другата по разбираеми причини няма да ви кажем.

2. Изберете истинска фирма, за която има много информация в интернет. Гледайте да има не една, две или три линейки. Гледайте да има поне десет линейки. Така ще знаете, че тя има и персонал отговорен за хигиената им. А и такава фирма трудно може да се скрие в сивия сектор и да работи като копърка.

3. Редица сайтове предлагат такива услуги, но в голямата си част те са на копърки и липсата на всякаква регулация в интернет пространството им позволява да се покажат там. В сайта си те ще ви предложат всичко с цел да ви подмамят. За съжаление това не е да купиш вещ, която не отговаря на истината, а може да доведе до необратими последствия. Пак ще се повторим, че реалните са само две и едната от тях сме ние. Ние сме по-млада фирма, а другата е по-голяма и по-стара фирма от нас.

4. Гледайте линейките да са нови. Това е изключително важно. Лесно може да ги познаете. Така както автомобилите и линейките се виждат, когато са нови и модерни. Колкото по-нови са толкова в по-добро техническо състояние са, което е особено важно в случаите на дълги курсове.

5. Гледайте вътре да има оборудване, а не само кислород и едно апаратче. Гледайте вътре да има поне няколко апарата, да има консумативи, инструменти, лекарства и други. По това ще разпознаете истинската линейка от фалшивата копърка.

6. Екипите на сериозните фирми са облечени еднакво и са обозначени в името на фирмата. Ако видите хора без екип то определено не им се доверявайте.

7. Сериозните фирми имат кол центрове и работят 24/7.

Надяваме се да сме ви били полезни и изчерпателни. Ако имате други въпроси ни се обадете.