call us icon
Колко струва една линейка

Колко струва една линейка е интересен казус и зависи от много неща. Днес ще опитаме да разнищим въпроса по-подробно.

Обаждането на спешните национални телефони, както и ползването на услугата за държавна помощ при спешни случаи са напълно безплатни и съответно няма да ви струват нищо. Това е така, защото услугата е в обществена полза и има изключително висока значимост за цялото общество. Механизмът за заплащане е през държавните бюджети, в които така или иначе гражданите имат участие.

Как стоят обаче нещата с частните линейки? Колко би ви струвало ползването на такъв род услуги? А за колко бихте могли да си купите линейка? Настоящият блог гравитира около тези въпроси.

Колко струва една линейка и как се образува цената

Тъй като това е напълно частна услуга е съвсем нормално цените да са различни при различните фирми, които я предоставят. Имайте предвид, че това са специализирани автомобили и експлоатацията им, както и предоставянето на такъв род услуги са под строги законови регулации.

Всичко това, заедно със спецификата на работата, която се извършва, изискват заплащането на средства, покриващи не само материалните разходи, но и извършеният труд, а също така е необходимо да се формира и печалба.

Затова на пръв поглед услугата би ви изглеждала скъпа, но когато става въпрос за особени случаи със здравословни проблеми, непозволяващи пациентът да се придвижва безопасно с обикновен транспорт, не е уместно цената да е водещият фактор.

Обичайно цената, която се заплаща може да се формира като първоначална фиксирана сума за ползването на услугата или като сума, изчислена на базата на пробяганото с частна линейка разстояние. Възможно е и комбиниране на двата типа ценообразуване.

Цената ще бъде по-висока, ако изберете частната линейка да бъде снабдена със специфичното медицинско оборудване. Класическите линейки, които познаваме от държавната спешна помощ, в бранша се наричат реанимобили. Ползването на специализиран реанимобил също се свързва със заплащането на малко по-висока цена.

Възможно е оказването на допълнителни услуги като пренасяне с носилка по етажи, както и при престой над определено време.

Цената може да варира и според районите, в които ще се извърши транспортирането.

Когато вашият случай изисква това, може да изискате и включването на придружаване от съответните специалисти по време на транспортирането с частната линейка, стига фирмата, която сте избрали да предлага такъв тип услуги. В Emergency.bg предлагаме експертен медицински асистънс от опитни специалисти сред които лекари, реаниматори, парамедици, медицински сестри и санитари.

Друга услуга, при която ценообразуването може да се различава е при обслужването на ивенти от частни линейки. Може да се свържете с нас за конкретна оферта в тази насока.

А как вървят цените за покупка на линейка

Естествено, тук значение има дали автомобилът е нов или втора ръка и какви са неговите характеристики като модел, марка, година на производство, пробег и т. н. Тъй като това са автомобили, които са специално пригодени за извършването на специфични манипулации, цените обяснимо са по-високи, в сравнение с обикновения автомобил със същите спецификации.

Ако търсите линейка втора употреба, бихте могли да откриете такава и за 20-30 хил. лв. Тук има значение и дали линейката ще бъде с включено медицинско оборудване като например носилка, кислород и други подобни, или линейката ще е напълно базова и ще е необходимо да се снабдите сами със съответното оборудване.