call us icon
На кого да разчитаме за спешна помощ на плажа

Спешна помощ на плажа през лятото? Да. Летният сезон е времето, в което всеки се настройва за почивка, отдих и релакс. Затова и лятната ваканция и летният отпуск са времето, в което сме склонни да неглижираме безопасността, под влиянието на спокойствието на почивката, но не бива да забравяме, че е важно да сме предпазливи, особено когато сме близо до басейна и най-вече морето.

Колкото и предупреждения да биват отправяни на медийно и обществено ниво, инцидентите на плажа продължават да са обезпокояваща реалност. Затова е добре да сте предварително подготвени, когато дойде ред за реакция в спешна ситуация, независимо дали инцидентът ви засяга пряко или не.

От кого се оказва първата помощ при инцидент на плажа

В най-добрия случай на плажа първата помощ се оказва от спасителите. Те са обучени да реагират бързо и да приложат най-необходимите техники за първоначално справяне в такива ситуации. Затова е най-добре да посещавате плажове, на които може да разчитате на професионалната помощ на спасителите.

Когато около вас стане инцидент, сигнализирайте на най-близкия спасител и оставете той да се погрижи за ситуацията. Екипите на плажа разполагат и с пособия от първа необходимост, с които да ограничат вредните последици от удавянето. Ако вие самите попаднете в такава ситуация – доверете се на спасителите и следвайте техните указания.

Следва да имате предвид, че спасителите имат право да указват долекарска помощ. Това означава, че ако инцидентът е по-тежък те ще се погрижат и за търсенето на експертна медицинска помощ.

Ролята на спешна помощ на плажа при инциденти

При позвъняване на спешните телефони, центровете за спешна медицинска помощ изпращат свои линейки, които да се заемат по възможно най-бързия начин със случая. Навременната реакция е от особено значение, затова не пестете времето си, когато става въпрос за спешна ситуация.

Това са специалистите, които имат правото и задължението да окажат експертна медицинска помощ при спешни случаи, включително и такива, случили се на плажа. Именно на тях следва да разчитаме при така очертаната инцидентна обстановка.

Те са обучени да реагират при всякакви неотложни ситуации и разполагат не само с необходимите умения, но и уреди за оказване на адекватна медицинска помощ. Затова ако около вас се случи инцидент, изискващ спешна реакция, е най-добре да се обърнете към тях.

Какво да направим, ако спешната помощ ни е отказана

Центровете за неотложна помощ работят по законоустановени норми, съгласно които се определя дали случаят може да се характеризира като спешен. Ако въпреки отказа на медицинските специалисти, вие продължавате да се притеснявате за състоянието на пострадалия, може да се обърнете към нас.

Emergency.bg предоставя частна помощ в неотложни ситуации, която се изразява в доболнична асистенция. Нашите частни линейки могат да ви послужат и за транспортиране на пострадалия до желано от вас болнично заведение. Ние сме готови винаги да отговорим на вашите обаждания и да реагираме своевременно, според конкретната локация за оказване на неотложното съдействие.

Emergency.bg предлага и други транспортни услуги, за които е необходим специализиран транспорт. Ние разполагаме с необходимото оборудване и опитни специалисти, които са обучени да реагират в такива особени ситуации, затова може да ни се доверите за оказване на специфичната доболнична помощ.