call us icon
Каква е разликата между Спешна помощ и частни линейки?

Кога и защо да повикаме частни линейки или спешна помощ?

В живота си се сбъскваме с много и неочаквани ситуации. За някои от тях ние сме подготвени, но за други не. Има ситуации, за които трябва да бъдем подготвени и за тях обикновено ни учат нашите близки.

Спешната помощ е единствено и само за спешни случаи. Да, всички ние си мислим, че нашия случай е спешен и това е нормално. Не е необходимо всеки да разбира от медицина и да може да прецени случая.

Но заради това операторите от спешните центрове са обучени да разграничават повикванията на спешни и неспешни, чрез т.нар. „триаж“ на повикванията. Не им се сърдете ако ви откажат. Те са преценили, че повикването не е спешно. А и от друга гледна точка не е морално да използваме спешната помощ за всичко. Като в същия момент има човек, който наистина се нуждае от нея.

Във всички случаи на отказ от 112 и Спешна помощ, както и във всички случаи на неотложна помощ, необходимост от транспортиране в легнало положение са т.нар. „частни линейки“. Ние ще ви транспортираме от легло до легло – от дома до болница, хоспис, рехабилитационен център или за изследване, или обратното до дома. Ние ще се погрижим да се чувствате комфортно в линейката. Нашите екипи ще се грижат за вашето здраве.